Do sada su vas nervirale, a sad možete da ih blokirate

b92, Vestionline
0
Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ako ste detetu kupili računar ili pripremate kompjuter za korišćenje u školama ili imate ličnije razloge poput “slučajnog” odlaska na Reddit ili Instagram tokom radnog dana, postoji rešenje.

Koji god bio vaš razlog za blokiranje webstranica u Gugl Hromu, proces je vrlo jednostavan. Sve što treba da uradite je da instaliarate Block Site.

Dodatak za Hrom instaliraćete tako da se prijavite na svoj Gugl profil i onda skinete ekstenziju preko službenog Hrom menija. Nakon što se stranica učitala, dodajte ekstenziju u Hrom. U gornjem desnom uglu ekrana treba da vidite narandžasti štit sa simbolom “Cancel”. Kliknite na njega i nakon toga na točkić koji ćete videti u prozorčiću koji će iskočiti.

Unesite lozinku i razmislite o aktivaciji “Radnog moda” u određenim satima radnog dana. Kako dodati stranice? Postoje dva načina:

1. Unutar opcija proširenja kliknite na Block Sites na vrhu menija na levoj strani ekrana i nakon toga ručno upišite web stranice koju ćete da blokirate na tablici na desnoj strani.

2. Druga opcija je jednostavno otići do stranice koju želite da blokirate i samo kliknite na štit i onda opciju ‘Block This Site’.

Ako ikad poželite da promenite opciju, kliknite na štit, idite u opcije i pogledajte karticu Blocked Sites. Tamo kliknite na crveni krug sa belom crtom kako biste odmah odblokirali web stranicu, prenosi Tportal.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here