Do sada su vas nervirale, a sad možete da ih blokirate

b92, Vestionline
Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ako ste detetu kupili računar ili pripremate kompjuter za korišćenje u školama ili imate ličnije razloge poput „slučajnog“ odlaska na Reddit ili Instagram tokom radnog dana, postoji rešenje.

Koji god bio vaš razlog za blokiranje webstranica u Gugl Hromu, proces je vrlo jednostavan. Sve što treba da uradite je da instaliarate Block Site.

Dodatak za Hrom instaliraćete tako da se prijavite na svoj Gugl profil i onda skinete ekstenziju preko službenog Hrom menija. Nakon što se stranica učitala, dodajte ekstenziju u Hrom. U gornjem desnom uglu ekrana treba da vidite narandžasti štit sa simbolom „Cancel“. Kliknite na njega i nakon toga na točkić koji ćete videti u prozorčiću koji će iskočiti.

Unesite lozinku i razmislite o aktivaciji „Radnog moda“ u određenim satima radnog dana. Kako dodati stranice? Postoje dva načina:

1. Unutar opcija proširenja kliknite na Block Sites na vrhu menija na levoj strani ekrana i nakon toga ručno upišite web stranice koju ćete da blokirate na tablici na desnoj strani.

2. Druga opcija je jednostavno otići do stranice koju želite da blokirate i samo kliknite na štit i onda opciju ‘Block This Site’.

Ako ikad poželite da promenite opciju, kliknite na štit, idite u opcije i pogledajte karticu Blocked Sites. Tamo kliknite na crveni krug sa belom crtom kako biste odmah odblokirali web stranicu, prenosi Tportal.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime