Dobili vodu, ali se i zadužili

0
D. Đorđević
Dejan Milošević sa majkom Vesnom

Obolelom ratniku Dejanu Miloševiću (43) iz Vranja i njegovoj majci Vesni prilog od 55 evra, koji mu redovno šalje anonimni donator iz Minhena, nekako stigne uvek u dobar čas. Saznali smo to i čim smo dar, po već ustaljenom običaju, prosledili na njegovu kućnu adresu u naselje Čerenac, gde Dejan zajedno sa majkom Vesnom već više od decenije živi u stanu bez vode i struje.

– Mogu samo da kažem da je on naš anđeo čuvar, koji bdi nad nama više od šest godina, što je i više nego za svaku pohvalu i divljenje. Neka mu dobri Bog stostruko vrati. Kod nas je uglavnom sve po starom i svaki dan neka muka, ali ima i jedna lepa vest. Nakon više od decenije i po uvedena nam je voda u stan. To je prelepa vest za koju nismo više ni verovali da je moguća. Ali, druga ne tako lepa stvar je da smo zbog toga morali i da se zadužimo 150 evra. Zato je ovih 55 evra stiglo u više nego dobar čas. Činjenica je da samo za taksi dajemo ogroman novac da bi Dejanu previjali nogu tri puta nedeljno. Plaćamo i razne preglede, zato što aparati u državnim centrima ne rade i bez toga ne možemo, jer moj Deki ima mnogo zdravstvenih problema – iskreno će Vesna Milošević, koja sebe i sina izdržava od skromne penzije koja iznosi 130 evra.

Danonoćno pazi na Dejana, obolelog ratnika, koji muke muči sa dijabetesom, Vijetnamskim sindromom i ranama na stopalu, ali i srčanim problemima, a pritom nema nikakva prava na socijalnu pomoć, iako je bio ratni dobrovoljac.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Izvor:
K. Nedeljković

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here