EPA/STRINGER

Edita Tahiri kaže da je za mir na Balkanu dobra vest da je postalo jasno da se administracija predsednika SAD Donalda Trampa protivi ideji korigovanja granica.

Tahiri je, kako prenosi Gazeta Ekspres, podsetila i na samit u Berlinu, održan krajem aprila 2019. godine, o kojem je rekla da je nemačka kancelarka Angela Merkel suzbila takvu ideju sa stola.

– Donald Tramp je protiv razmene teritorija u dijalogu između Kosova i Srbije, što je juče jasno rekao njegov izaslanik. Kancelarka Merkel suzbila je razmenu teritorija prošle godine na samitu u Berlinu. Ovo je veoma dobra vest za mir na Balkanu – poručila je bivša kosovska ministarka za dijalog Beograda i Prištine.

Specijalni izaslanik SAD za dijalog Kosova i Srbije Ričard Grenel izjavio je juče da je ideja o razmeni teritorija potekla od bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona, a ne od američkog predsednika Donalda Trampa.

Grenel je, u intervjuu za Foks Njuz, objasnio da pitanje razmene teritorije Srbije i Kosova nije ideja aktuelnog američkog predsednika.

2 COMMENTS

  1. O kakvom korigovanju i kojih granica ova priča? Niko nikada nije pomenuo korigovanje granica sa komšijama. Ustvari jeste sa Hrvatskom ima nekih problema, ali sa Albanijom, Crnom Gorom, BiH, Mađarskom, Rumunijom i Bugarskom nema nikakvih problema.

  2. KAKVE PROMENE GRANICE SOPSTVENE ZEMLJE JEDINI RAZGOVOR KOJI SRBIJA TREBA VODITI JE ODAKLE SU ONI DOSLI U SRBIJU IZ KOJE ZEMLJE I DA LI SU IMALI SOPSTVENU ZEMLJU I ZASTO SU DOSLI DA IM SRBIJA DA 10 POSTO SOPSTVENE TERITORIJE NA POKLON KOJA BUDALA TO RZGOVARALA SA MANJINNMA O SOPSTVENOM TERITORIJLNOM INTEGRITETU ZEMLJE POKLONU TERITOJIJE ALBANCI SU ZABORAVILI DA SU ONI MANJINA U SRBIJU I DA IMAJU SOPSTVENU ALBANJU MA ODLETALI BI VI PREKO PROKLETIJE ODAKLE STE I DOSLI DA NEMA VASIH MENTORA AMERA KOJI VAS KORISTE ZA SOPSTVENE INTERESE ALI VI ZNATE A I VASI MENTORI SRBIJAKOSOVO JE KOSOVOSRBIJA

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here