pixabay.com

Trudimo se da izbegavamo čokoladu, pogotovo ako smo na dijeti, jer se tvrdi da negativno utiče na telo. Ali, čini se da to nije sasvim tačno.

Stručnjaci navode da neke tvrdnje o čokoladi ipak nisu istinite.

Čokolada je štetna

– Možda je teško poverovati da nešto što je tako dobrog ukusa, poput čokolade, nije loše za vas – kaže direktorka “NY Nutrition Group”, Liza Moskovič.

Ona dalje kaže da čokolada, pogotovo crna, sadrži zdrave nutrijente, uključujući gvožđe i antioksidante koji pomažu u borbi protiv stresa. piše Eat This, Not That.

Ako želite da uzgubite kilograme, zaboravite na čokoladu

Stručnjaci tvrde da se sve može jesti i ujedno izgubiti neželjeni kilogrami, zapravo je važno koliko se jede i koliko često. Tako da se i čokolada može jesti, samo treba paziti na preporučeni unos kalorija.

Može da prouzrokuje povećanje šećera u krvi

Iako sadrži prerađeni šećer, isto tako sadrži i vlakna i antioksidante. Ako vam se jede čokolada, a bojite se povećanja šećera u krvi, odaberite crnu ili čokoladu sa manje šećera, savetuju stručnjaci.

Čokolada uzrokuje akne

Iako šećer može da pogorša postojeće stanje kod osoba sklonih aknama, nema dokaza da ih čokolada uzrokuje. Na to utiču brojni faktori kao što su hormoni, tip kože, genetika, godine starosti, nega kože i spoljni faktori, navode stručnjaci.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here