M Karović
Poletela traka: Art direktor Pantelija Šišić i Nenad Jovanović

Sa radošću i zadovoljstvom vas obaveštavamo da je od 11. oktobra dnevni list srpske dijaspore i na kioscima širom Srbije.

Ispunjavajući želje čitalaca, koje su za nas svetinja, odlučili smo da “Vestima” prokrčimo staze i u otadžbini, u težnji da naše novine budu most koji će spajati maticu i rasejanje.

Svakom rečju smo za skoro tri decenije postojanja potvrdili da služimo isključivo istini što, uostalom, pokazuje činjenica da je naš list omiljeno štivo Srba širom planete. Trudićemo
se da budemo “vaše oči i uši” i da profesionalno propratimo sve ličnosti i događaje koji vas interesuju.

Prvi broj rođen je zahvaljujući velikom umeću beogradskih štampara Ivana Tadića, Gorana
Maravića, Zorana Kostića i Nenada Jovanovića. Zadovoljstvo da ga u tom trenutku u ruke uzmu imali su glavni i odgovorni urednik Zoran Simonović i art direktor Pantelija Šišić.

Specijalno za ovu priliku, izdavač “Vesti” Aleksandar Vidaković rekao je da mu se ostvario još jedan životni san.

Radost za povratnike

Prvi broj otadžbinskog izdanja “Vesti” stigao je i na kioske u Negotinu, opštini sa više od 50 odsto građana u dijaspori. Sekretar udruženja Dijaspora istočne Srbije, gospođa Sanela Dragošević Badržić, nije propustila priliku da pomno prelista primerak omiljenog lista naših ljudi u rasejanju. I naš zemljak iz Švajcarske Borivoje Krekulović kaže da je ovo divna vest za brojne devizne penzionere koji su se skrasili u zavičaju.