Lična arhiva
Ne mogu sami: Snežana Pantelić sa ćerkom i bratom

Kao što smo već zabeležili, proteklih dana posredstvom Redakcije “Vesti”, stigla je nova pomoć za 45-godišnju samohranu majku Snežanu Pantelić iz sela Zarići kraj Kosjerića, kako bi se na vreme pripremila za predstojeću zimu. Reč je o donaciji od 250 evra koje su za nju, njenu ćerkicu i bolesnog brata izdvojili humani penzioneri, članovi Srpskog penzionerskog kluba Cirih. Reporteri “Vesti” su, kao što to uvek i čine, dar nedugo po prispeću prosledili na kućnu adresu i doneli radost Pantelićima u ime onih koji su mislili na njih.

– Molimo vas da se do neba zahvalite tim divnim ljudima, čistog srca i duše spremnih da pomognu nama koji smo u nevolji a da nas ni ne poznaju. Želim im svako dobro i sreću, da im se dobro još boljim vrati. Mnogo su nas obradovali. Nekako nam spas uvek stigne u pravi čas i kad se najmanje nadamo. Ovako dobri ljudi su naš jedini razlog za osmeh. Njihovu donaciju pričuvaću za to da možda konačno uvedemo vodu koju sad moramo da donosimo i skladištimo u flašama. Nedostajaće još novca. Kupamo se u koritu, iako je 21. vek, a kad zima dođe, sve je još komplikovanije. To nam je sada najveći problem – rekla je Snežana Pantelić, koju život nije mazio.

Podsećanja radi, iako je majka devetogodišnje devojčice, ne prima alimentaciju, nigde ne radi i nema dodatno primanje osim dečjeg dodatka. Živi sa bratom Spasojem (50), obolelim od Parkinsonove bolesti, koji prima invalidsku penziju, što ni izbliza nije dovoljno da izguraju ceo mesec, a da im nešto ne zafali. Mlađi brat, koji im je pomagao i od koga su takoreći zavisili, doživeo je nesreću na poslu prošle godine u 31. godini i preminuo.

– To je bio veliki udarac za našu porodicu i još se od toga nismo oporavili. Naša kuća je u planinskom delu gde su zime hladne i duge. Nedovršena je i zato su neki delovi već počeli da propadaju. Zato sam se i nemajući više kud obratila nepoznatim ljudima za pomoć i oni me nisu izneverili. Pomogli su mi da obezbedim dovoljno ogreva da se ne smrzavamo, nahranili nas, ali i pripremili Nevenu za školu, zbog čega ću ostati njihov večiti dužnik – kazala je Snežana, koja je nažalost bila i žrtva nasilja, zbog čega se nikad i nije udala za oca svog deteta, dodavši:

– Nemamo na koga da se oslonimo, sami smo i nemoćni. S primanjima koje imamo, teško nam je i da se prehranimo. Moja Nevena ide u treći razred osnovne škole i njene potrebe su nam na prvom mestu. Zato nam je ova pomoć, kao i prethodna, toliko dragocena i volela bih da sve naše dobrotvore upoznam, stisnem ruku i zahvalim lično za razumevanje i podršku. Ostaću njihov večiti dužnik.

Ređa petice: Nevena Pantelić

Hvala do neba

– Da mi nije Nevene, moje jedine svetle tačke u životu, moj život, mogu to slobodno da kažem, ne bi imao smisao. Odličan je đak i mnogo sam ponosna na to imajući u vidu koliko toga ne mogu da joj pružim, niti pomognem oko školskih obaveza, kao što to drugi roditelji mogu svojoj deci. Zato nisam mogla da dozvolim da se smrzava zato što nemamo dovoljno novca za ogrev i samo zato sam se i usudila da ponovo potražim pomoć od dobrih ljudi. Hvala im do neba, što nas nisu izneverili ni ovog puta i što nastavljaju da nam pomažu. Zbog njih i verujem u iskrenu i nesebičnu ljudsku dobrotu jer sve što sam dosad iskusila u svom životu nije bilo ni izbliza tome – navodi Snežana.

Stiglo na sve adrese

Uručenjem donacije od 250 evra Snežani Pantelić iz sela Zarići, obavljen je i zadatak reportera “Vesti” da uruči donaciju od ukupno 1.400 evra, koliko je Srpski penzionerski klub Cirih, izdvojio za štićenike Humanitarnog mosta. U nedelji za nama, pomoć od po 350 evra dobila je porodica Bandović iz sela Gradac na Pešteru, kao i porodica Filimonović iz Muhova na Goliji, a po 250 evra pored Snežane i samohrani otac Bogdan Luković iz Ivanjice, dok je još 200 evra uručeno teško bolesnoj penzionerki Radi Simić iz Šapca. Sve to smo verno zabeležili i ovom prilikom upućujemo neizmernu zahvalnost našim vernim čitaocima i donatorima iz Švajcarske na ukazanom povrenju.

Glavni problem: Vodu moraju da donose i čuvaju u flašama

Kontakt za pomoć

Plemeniti čitaoci “Vesti” koji žele da pomognu porodici Pantelić da reše problem s vodom mogu stupiti s njima u kontakt putem telefona na broj: +381 31 587 881, adresa je selo Zarići, 31260 Kosjerić, Srbija i dogovoriti se oko načina slanja i dostave donacije. Takođe, donaciju možete uputiti na Snežanino ime direktno iz Srbije na broj računa: 205-9011007077500-65 (Komercijalna banka). Naravno, na usluzi je i Redakcija “Vesti”.