Lična arhiva
Ljajić i Kovačević

Kristijan Kovačević je u svojstvu predsednika grupe Prijateljstvo Srbija-Austrija u austrijskom parlamentu, u Beogradu razgovarao sa više srpskih zvaničnika.

Na sastanku sa Majom Gojković, predsednicom Narodne skupštine, istaknuto je da Srbija i Austrija razvijaju dobre i prijateljske odnose. Gojkovićeva je izrazila uverenje da će dobra saradnja biti nastavljena i posle predstojećih izbora u Austriji. Ona je istakla da je most saradnje Beograda i Beča i srpska zajednica u Austriji, koja je uspela da sačuva svoju kulturu, jezik i vezu sa matičnom državom, a istovremeno da se uspešno integriše u austrijsko društvo. Sastanku su prisustvovali i Veroljub Arsić,potpredsednik Narodne skupštine i Snežana Bogosavljević Bošković, narodna poslanica, koji su i članovi grupe prijateljstva sa parlamentom Austrije u Skupštine Srbije.

Kovačević je sa Brankom Ružićem, ministrom državne uprave i lokalne samouprave razgovarao o napretku Srbije u unapređenju rada administracije, položaju manjina i bilateralnim odnosima dveju zemalja. Sagovornici su se saglasili da je ostvaren veliki pomak od nekadašnje uprave koja je bila, kočničar promena, do današnje koja postaje pravi servis građana i privrede.

U Predsedništvu Srbije, Kovačević je razgovarao sa članovima kabineta predsednika Aleksandra Vučića, a posetu je završio razgovorom sa Rasimom Ljajićem, ministrom telekomunikacija i turizma i susretom sa austrijskim privrednicima koji posluju u Srbiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here