K. M.

Crkva Svetog arhiđakona Stefana u Kizborou Sveštenstvo i vernici najveće Crkvene opštine Svetog arhiđakona Stefana u Kizborou večeras će dočekati novog starešinu hrama, protonamesnika Aleksandra Savića, koji u popodnevnim satima stiže sa porodicom iz otadžbine.

U nedelju 23. juna na arhijerejskoj liturgiji u hramu Svetog arhiđakona Stefana, koju će služiti episkop Australijsko-novozelandski Siluan, protonamesnik Savić obaviće zvaničnu primopredaju dužnosti od protojereja-stavrofora Milorada Lončara, koji odlazi u zasluženu penziju.

Na nedavnu molbu prote Milorada, episkop Siluan je doneo ukaz o njegovom penzionisanju, a na mesto starešine hrama postavljen je protonamesnik Aleksandar Savić, doskorašnji paroh u crkvi u Dubravama kod Gradiške u Republici Srpskoj.

Sveštenik Aleksandar u Melburn dolazi sa porodicom, suprugom Dijanom i sinovima Jovanom, Nikolom i Markom. Rođen je 1977. godine, a u njegovoj biografiji navodi se da je 10. juna 2003. diplomirao na Teološkom fakultetu Sveti Sava u Libertvilu (SAD), a prethodno je završio Bogosloviju na Sveta Tri Jeraha u Srbinju u Republici Srpskoj. Od 2004. godine, pa sve do polaska u Australiju, obavljao je dužnost paroha u crkvi u Dubravama, a određeni period bio je paroh i u Gradišci. Nekoliko školskih godina bio je i nastavnik teologije u Osnovnoj školi “Vasa Čubrilović” u Gradišci.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here