Dobrota nas spasava

0

A. Krasojević
Autorka Brankica Damjanović u Dobendorfu
 

Promocije su organizovane u SKD u Dibendorfu, prostorijama KUD "Kikac" u Bazeli i hotelu Vinkelrid u Vetingenu.

U prisustvu, za ovakve prilike, mnogobrojne publike, predsednica SKD u Dibendorfu Tanja Radojević je pozdravila goste iz Srbije, kao i sve prisutne poželevši im prijatan i lep boravak u njihovom društvu.

Knjiga "Dobro je …" predstavlja skup kratkih priča, minijatura, pesama, kolumni, aforizama.
O književnom delu govorio je Milan Žurić, koji je naglasio da u knjizi postoji nekoliko emotivnih težišta, sama autorka koja je rekla da je knjigu pisala lako, da se lako čita jer predstavlja stvarnost u kojoj se svi možemo pronaći, kao i Violeta Nikolić, pesnikinja, koja je čitala delove iz pomenute knjige.

Biografija autorke

Rođena je u Prištini 1971. godine gde je studirala srpski jezik i književnost. Dve decenije radila je na televiziji kao spiker, voditelj, novinar, urednik Dnevnika. Napisala je i objavila četiri knjige. Trenutno radi kao instruktor joge i piše još dve knjige.

Generalni konzul Zoran Jeremić na promociji u Dibendorfu

– U Švajcarsku sam došla rasterećena, kao kad se dolazi kući, kod najboljih prijatelja, osećam se dobro, gledam sve ove ljude koje su večeras sa nama i imam osećaj kao da ih sve poznajem, a to su one nevidljive niti koje nas povezuju, one zaista postoje i ja u njih verujem. A verujem i u dobrotu, to je ono što će nas spasti, na kraju dobro je… uvek je dobro, objasnila je svoje utiske autorka Brankica Damjanović u susretu sa našim ljudima u Švajcarskoj.

– Ovo veče mi se izuzetno dopalo, knjiga je nekako posebna i moram naglasiti iz svega što smo ovde čuli, vrlo neobična, imam želju da je pročitam – prokomentarisao je pesnik Milovan Veselinović.

Pozitivno o knjizi izrazila se i Slavica Milovanović koja je između ostalog rekla.

– Imala sam priliku preko Fejsbuka da se informišem o autorki i njenim knjigama, a imala sam želju i lično da je upoznam i evo prisustvujem i promociji njene knjige. U dve reči – odlična je, i ja sam večeras uživala – rekla je Slavica.

Posle promocije posetioci su se još dugo družili sa autorkom i razmenjivali mišljenja sa njom.
Promociji je prisustvovao i generalni konzul Srbije u Cirihu Zoran Jeremić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here