Dodeljeni mandati novim poslanicima

0

RIK dodelila mandate novim poslanicima u srpskom parlamentu
 

Umesto poslanika sa liste Srpske napredne stranke (SNS) Nebojše Stefanovića, Vanje Udovičić, Jadranke Joksimoć, Gorana Kneževića, Radomira Nikolića i Irene Vujović koji su prešli na druge funkcije, RIK je dodelio mandate Ivici Jevtiću, Vesni Simić, Dejanu Nektarijeviću, Vladu Babiću, Sanji Tucaković i Goranu Vukadinoviću sa liste SNS.

 

Umesto novog ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina u poslaničku klupu će sesti Dragan Todorović iz Pokreta socijalista koji je bio na izbornoj listi sa SNS.

 

Novi poslanici stižu i iz redova Socijalističke partije Srbije (SPS) koji treba da u parlamentu zamene prvog potpredsednika vlade i ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića, ministra rudarastva i energetike Aleksandra Antića i ministarku poljoprivrede Snežanu Bogosavljević Bošković.

 

Na njihova mesta dolaze poslanici SPS Mirjana Dragaš, Dejan Radenković i Neđo Jovanović.

 

Promena ima i u poslaničkom klubu Nove demokratske stranke jer umesto upražnjenog mesta poslanice Marinke Pepić dolazi poslanik Dejan Čapo.

RIK dodeljuje mandate po redosledu na izbornim listama. Mandate novih poslanika treba da potvrdi parlament, a prethodno to treba da predloži Administrativni odbor.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here