Dodik: BiH ne može da reši nijedan ozbiljan problem

0
Tanjug
Milorad Dodik

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je BiH zemlja zarobljena najčešće maksimalističkim zahtevima bošnjačke politike i da ne može da reši nijedan ozbiljan problem.

Dodik je rekao da bošnjačka strana nastoji da kroz svaku, pa i minimalnu stvar, nametne priču o centralizaciji ili pokuša da bude odlučujući faktor u svemu.

– To je nešto što se reflektuje i na Graničnu policiju. BiH izvorno ima samo devet ovlašćenja, jedno do njih su migracije. BiH je pokazala da ne zna da upravlja njima – rekao je Dodik.

On je ocenio da se do sada se u vezi sa problemom migracija samo prebacivala odgovornost sa jednog na drugi nivo vlasti.

– Sada vidimo kakva je katastrofa u Unsko-sanskom kantonu gde je koncentrisno 10.000 miigranata koji su veoma dobro shvatili poruke koje dolaze od političkog Sarajeva – da su oni tu na neki način dobrodošli i da jedan deo tog političkog establišmenta političkog Sarajeva računa da će oni tu i da ostanu – naglasio je Dodik.

On je istakao da je to ono što se kosi sa interesom Srba i Hrvata i da su zato morali da imaju različite pristupe o tom pitanju.

Ponovio je da je poslednjih meseci političkom Sarajevu najvažnije da, navodno, zbog migranata postavi Oružane snage BiH na granicu, i poručio da se to neće desiti.

– Ključno je pitanje zašto bi mi postavljali vojsku na granicu sa Srbijom. Oni ne žele da rešavaju pitanje Granične policije da bi izazvali problem koji žele da rešaju angažovanjem vojske – rekao je Dodik.

On je naveo da se odluka o angažovanju Oružanih snaga donosi konsezusom u Predsedništvu BiH, čiji je on član, pa zbog toga neće ni biti doneta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here