Tanjug
Milorad Dodik

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će uskoro posetiti Srbiju, gde će se ponovo rehabilitovati priča u vezi sa izgradnjom energetskih objekata Srpske i Srbije na Drini i aerodromom u Trebinju, “ma šta u Sarajevu uradili po tom pitanju”.

Komentarišući izgradnju energetskih objekata Srpske i Srbije na Drini i osporavanja 23 bošnjačka poslanika iz Sarajeva, Dodik je rekao da, ako se bude radilo po pravu, ništa neće biti sporno, i ocenio da je za Sarajevo samo Srbija problem.

– Uskoro ću otići u Srbiju, gde će se ponovo rehabilitovati ta priča u vezi sa energetikom i aerodromom u Trebinju, ma šta ovi u Sarajevu uradili po tom pitanju. Dosta je više sa tim pokušajima da nam zagorčaju život. Unazad 25 godina samo se to nastoji uraditi – izjavio je Dodik.

On je naveo da je Srbija ojačala, a Republika Srpska vratila dostojanstvo, pa je teško očekivati da budu slabe.

Dodik je rekao “da ovaj vek mora da bude vek srpske integracije”, i da postoji osnova da se Srbija i Republika Srpska jednog dana ujedine u političko-teritorijalnu zajednicu.

– To je cilj koji moramo da imamo. Ja taj cilj iznosim javno, mnogi to ne smeju, ali se slažu sa njim – rekao je Dodik.

On je ocenio da su Bošnjaci “zarobljeni svojom idejom o Bosni, koju će nametnuti Srbima i Hrvatima, a prethodno će srušiti Dodika i srpati ga u zatvor”.

– A čim se pojavi neki novi lider Srba, opet će biti osporavan i kriminalizovan. Pa šta je tu razlika u odnosu na ono što su Turci radili? Dosta je više velikosarajevskih koncepcija – ukazao je Dodik.

Komentarišući nervozu u Sarajevu zbog čestitki za Dan Republike Srpske, 9. januar, koje su uputili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, Dodik je rekao da se Vučić pokazao kao čovek koji razumije Srpsku i brine o Srbima izvan Srbije, što Srpskoj daje mogućnost da zastupa sva pitanja koja su važna za nju.

– Mi to treba da cenimo i poštujemo. Smatram da treba da idemo dalje, da sa Srbijom integrišemo školstvo, zdravstvo, saobraćaj, energetiku i sve ostalo – naglasio je Dodik.

1 COMMENT

  1. I meni je to cilj i mislim da samo ja znam kako to uraditi i da se Srpska ujedini sa Srbijom i da se Bosna ne rasturi — ali niko da me pozove!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here