Tanjug
Milorad Dodik

“Crna Gora je bila i jeste prijateljska, a može se reći i bratska država, ali poseta Mila Đukanovića u ovom trenutku je neprikladna”, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je tako ostao pri stavu da Đukanović ne treba da poseti BiH, iako je na njegovu odluku da ne da saglasnost za posetu crnogorskog predsednika reagovao predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić, koji je rekao da je Đukanović dobrodošao u Bosnu i Hercegovinu.

Dodik je naveo da je predsednik Crne Gore imao priliku da poseti BiH ranije, ali to nije učinio.

– Meni je bilo neprikladno da to uradi sada kada se Crna Gora suočava sa tako ozbiljnim izazovom, kojem svedočimo svi, a koji se s velikom pažnjom prati i u Republici Srpskoj zbog činjenice da pripadamo istoj Crkvi- rekao je Dodik.

Srpski član Predsedništva naveo je da odluka u vezi sa Đukanovićevim dolaskom u BiH „nije bila u funkciji osvežavanja uspomena i istorijskog sećanja, posebno ne na vladavinu Slobodana Miloševića“, sa kojim je, kako kaže – „crnogorski predsednik blisko sarađivao upravo u turbulentno vreme koje i sam pominje“.

Đukanovićev stav o Srebrenici je kao osveta deteta

Na pitanje da prokomentariše Đukanovićevu izjavu da je „u Srebrenici počinjen genocid“, Dodik je odgovorio da veruje da je Đukanoviću poznat stav Republike Srpske da se u Srebrenici nije desio genocid, isto kao što veruje da su mu poznate i kontroverze koje prate dešavanja u toj opštini u nekoliko godina proteklog rata.

– Insistiranje na tome, i to 25 godina nakon rata, izgleda kao osveta deteta kome su rekli da ne može više da se igra – zaključio je Dodik.

2 COMMENTS

  1. Ni u kom slucaju primiti Djukanovica, ni kao izbeglicu!!! Neka ide kod svojih – i neka ostane tamo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here