Tanjug
Milorad Dodik

“U ovom času deset država je spremno da prizna samostalnost Republike Srpske, ali mi ćemo opciju otcepljenja aktivirati samo ako budu nastavljeni pokušaji ukidanja Srpske”, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je rekao i da su nedavno predstavnici američke administracije srušili dogovor političkih lidera u BiH postignut u prisustvu tadašnjeg šefa Delegacije Evropske unije u BiH Larsa Gunara Vigemarka.

– A onda posle dva dana iz američke ambasade ili od Palmera dođe pitanje gde je tu Godišnji nacionalni plan. I to je bio znak da je sve propalo. To znači da Amerikanci ne prihvataju ono u šta nisu involvirani u pregovaračkoj strukturi, pa taman to bila samo pozicija posmatrača, a tu je poziciju imala Evropska unija. Ono što je bilo iskreirano, iskreirali smo nas trojica. A bili smo dogovorili sve, sva postavljenja i ministre i pomoćnike ministara i onda neko kaže da hoće taj Akcioni plan – istakao je Dodik.

Dodik je napomenuo da u BiH postoji konsenzus o članstvu u EU, ali da se operativno ne radi ništa.

– EU je rekla da oni ne smatraju da je uslov NATO kretanje. Dali su mišljenje koje je jasno, niz stvari – da BiH ne može da kreće ka članstvu ako postoji visoki predstavnik i mnogo čega drugog. Odjednom je došla priča o NATO-u kao najvažnija – naveo je Dodik.

3 COMMENTS

  1. Sta ovaj covjek lupeta! Ne znam ko ga nagovara na ovakve izjave. Ovo samo vodi ka novom ratu??? Dejton se ne moze mjenjati bez dogovora sva tri naroda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here