Tanjug
Milorad Dodik

Predsednik opozicione Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović izjavio je da je srpski član Predsedništva BiH i lider vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik “omča oko vrata, ne samo Republici Srpskoj, već i Srbiji”.

Navodeći da se poslednjih dana Dodik i “njegovi trabanti” pozivaju na Srbiju i da su oni uspostavili najbolje moguće odnose sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Šarović je naveo da Dodik u poslednje vreme isto tako tvrdi da je on taj koji je stvorio i spasao RS.

– Zaboravni Dodik sve zasluge pripisuje sebi, navodeći da je on stvaralac Srpske i da je on taj koji je spasao Republiku Srpsku i uspostavio najbolje odnose sa Srbijom – kazao je on.

Lider SDS je rekao o sebi da je upravo on, kada je bio predsednik RS, uspostavio i iskreno negovao odnose sa Srbijom.

– Ima nas koji se dobro sećaju tog vremena, kada je Dodik bio protiv Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama Repubike Srpske i Srbije, koji sam ja potpisao. Moj potpis stoji na tome i sve posle što je Dodik radio i potpisivao sa Srbijom je na osnovu tog sporazuma – istakao je Šarović.

On je podsetio da je Dodik Srbiju “koristio samo kada mu je to odgovaralo u političkim manipulacijama, što i danas čini”.

4 COMMENTS

  1. ama sta briga Mileta: materijalno je sredio i unuke i praunuke. A ovo ostalo je bilo korisno i svakako da mu je valjalo pri uzimanju i sakom i kapom.

    • I tebi i Belom nije vazna Srpska nego imali neko malo vise od vas. U istom tonu,koliko je Srovic dobio za ovakvu izjavu. Mozda pola Milovog bogastva. Ovo je cisto zavadjanje naroda.

  2. Pa to se iz pocetka znalo za Dodika! Koruptiran do kraja, i nije dobro namjeran za Bosnu i Herzegovinu!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here