Dodik: Mesić je militantan čovek

0

Reagujući na izjavu Mesića da bi koristio vojnu silu protiv RS, ukoliko bi organizovala referendum o otcepljenju od BiH, Dodik je u Petrovu izjavio da je odlazeći hrvatski predednik ponovo "promašio i cilj i metu", jer u Srpskoj na dnevnom redu nije referendum o samostalnosti, nego o odbrani Dejtonskog sporazuma.

 

Premijer RS Milorad Dodik

 

Dodik je naveo da je Mesić svoju političku karijeru počeo tako što je pripremio političke uslove za nasilje na prostoru bivše Jugoslavije i omogućio njen raspad, koji je doveo do ogromnih zločina na tom prostoru. Premijer Srpske je istakao da Mesić ima najmanje kredibiliteta da priča o pravu bilo kog naroda, države ili njenog dela, s obzirom da je otišao na Kosovo i podržao jednostrano proglašenu nezavisnost, čime je prizano političko i pravno nasilje.

 

Dodik je rekao da je Mesić uspeo upravo ono što prigovara međunarodnoj zajednici – da svima manipuliše.

 

"Uspeo je da izmanipuluše međunarodnu zajednicu, jer je kupujući svoju slobodu otišao u Hag i svedočio protiv hrvatskih generala, što govori o njegovom karakteru", naveo je Dodik.

 

Prema Dodikovim rečima, jasno je da je Mesić na kraju svog političkog života i da je u tom pogledu potpuno izgubio kredibilitet za bilo kakav referentan razgovor o njemu u budućnosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here