Tanjug
Milorad Dodik

Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH i lider SNSD-a, juče je na stranačkom skupu na Kozari poručio da se u Republici Srpskoj najbolje živi, vređajući one koji su iz raznih razloga morali da napuste Republiku Srpsku.

– Mi smo oni koji vole svakog čoveka, muškarca i ženu koji ovde žive i koji hoće da žive ovde bez obzira na one koji stalno govore da je na nekim drugim mestima nešto kao malo bolje. A onda kada nam se vrate u iznajmljenim automobilima i za nekoliko dana spucaju sve svoje plate da bi se pokazali kako su moćni, odlaze na teške poslove koje rade tamo negde na zapadu i kažu da im je dobro, a nama je najbolje ovde – poručio je Dodik, uvredivši one koji su iz brojnih razloga morali da napuste Republiku Srpsku, a svi znaju da su ekonomski razlozi, razlozi broj jedan odlaska stanovništva sa prostora i Republike Srpske i Srbije, ali iz ostalih krajeva bivše Jugoslavije.

Prema nekim procenama, od završetka rata do danas, Republiku Srpsku je napustilo više od pola miliona ljudi (35%) što je ogroman broj kada se ima u vidu ukupan broj stanovnika.

Mahom se radi o ljudima koju su sa svojim porodicama preselili na zapad, uglavnom zbog lošeg standarda i nedostatka posla, tražeči bolji i sigurniju budućnost za sebe i svoje porodice.

6 COMMENTS

  1. DODO VOLI SVAKOG ČOVEKA AKO IMA KORIST OD NJEGA. NJEGOVA POLITIČKO- PRIVRRDNA MOĆ JE VELIKA JER STOJI IZA P.M. I NEBIRA SREDSTVA NA SVOM PUTU BOGATSTVA. SRBSKA SRAMOTA S. R.

  2. Gospodine Dodik
    tačno je to da mi u dijaspori ne zarađujemo naše plate tako lako. Ne možemo mi da sjedimo već od jutra po kafićima, ispijamo kafe i da se žalimo kako nam je teško. Moramo da radimo i za nas i za naše očeve i majke koji su u našoj domovini. Sa penzijama, ako je i uopšte imaju, koju im vi dajete oni ne mogu da žive bez naše pomoći. A kad dođemo u domovinu, auta nam ne služe za neka dokazivanja, već nam služe kao prevozno srestvo. Dug je put otići u domovinu. Avionska karta za četvoročlanu porodicu nije jeftina. Pa nam je bitno da bezbjedno i sigurno putujemo sa svojom porodicom. A vi znate da pare koje mi u domovini ostavimo svima dobro dodju. I nismo iskompleksirani sa dokazivanjem moći. A slušajući vas kako pričate izgleda da je vama to veoma bitno. I vi ste dolazili na ustoličenje Vladike u Düsseldorf. lijepo ste se sa nama slikali i rukovali. Kad budu izbori, onda će dijaspora opet biti mila i draga.

  3. Gospodin Sasa
    Nepravi se mnogo Kulturan i pametan
    I ja zivim vec 52gd u inostranstvu i znam o cemu Dodik prica !!
    Istina moze ponekad da zaboli.

  4. … najgluplji govor koji sam od jednog političara čuo!
    Bio je još jedan veći, ti-to koji je isterao najbolje vani, ali političarima je uvek bilo dobro…
    Nismo mi otišli što nevolimo otađbinu nego nesposobne političare.
    Dali je normalno da nas stranci doleko više cene nego oni koji bi to trbali i morali?
    Srećni smo da je to tako iako je žalosno da svoju pamet i pronalske dajemo drugima,
    tako je bilo pre i sad kod Dodika!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here