Tanjug
Milorad Dodik

– Stavovi političke grupacije koja deluje u okviru Evropskog parlamenta nisu i ne mogu biti obavezujući za Republiku Srpsku, ali je simptomatično da podržavaju politiku muslimanske SDA, jer poruke koje dolaze su iste – poručio je danas srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je na Tviteru napisao da bi to bilo isto kao da nam, kako je naveo, kažu da su za nas obavezujući stavovi SDA.

Dodik je poručio da “napredak BiH ka EU i evropsku perspektivu ne blokira Republika Srpska ili, kako nas pojedinci u Evropi vole zvati, ”srpski secesionisti”.

– Jedine blokade koje postoje dolaze od SDA koja svakodnevno šalje poruke da u BiH nema mesta za Srbe i Hrvate! Žao nam je što do američkih i evropskih zvaničnika još nisu doputovale informacije da Izetbegović u zvaničnim dokumentima svoje partije najavljuje stvaranje unitarne Islamske države BiH – naveo je Dodik.

Istakao je da se svi šokiraju i užasavaju kad iznosi svoje stavove o muslimanima, jer to, kako kaže, navodno vređa ljude.

– A kako to da nikome ne smeta kad Bakir Izetbegović tvrdi da je BiH sigurna i ima budućnost dok su džamije pune? Gde su tu Srbi i Hrvati? To je jasna poruka da u takvoj Izetbegovićevoj islamskoj državi nema mesta za nas. Zar ćemo dopustiti da nam uzmu sve, našu slobodu, naša prava, da izbrišu naš identitet – upitao je Dodik na Tviteru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here