Tanjug
Milorad Dodik

Plan hrvatske vojno-policijske akcije “Oluja” bio je da u Hrvatskoj Srbi više ne postoje, njen cilj je bio da Srbi nestanu, ta akcija je bibla samo završni čin koji Hrvati i tadašnji predsednik Franjo Tudman nisu krili, izjavio je danas u Sremskoj Rači srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

“Oluja” je, poručio je Dodik povodom Dana sećanja na sve srpske žrtve, deo kontinuiteta progona Srba, koji je počeo još u prošlom veku.

Citirajući reči pesme Branka Ćopića, koji je pisao o deci poginuloj u Drugom svetskom ratu, Dodik je poručio da su nas deca poginula u “Oluji” zavetovala da ne smemo da dozvolimo da se tako nešto nikad ne sme ponoviti bilo kojem srpskom detetu.

Poručio je da “naša osveta neće biti smrt”.

– Naša osveta su život, sloboda i mir, a to je snaga veća od svakog zla – rekao je Dodik i istakao da je reka Sava bila svedok mnogih srpskih stradanja tokom vekova.

– Naša osveta je to što postoje Srbi koji su se i danas okupili da odaju poštu svojim žrtvama – kazao je Dodik.

1 COMMENT

  1. Kakav demagog. Pa on je raselio za poslednjih 12 godina i malo više na vlasti pa brat bratu barem 20% Srba sa prostora Republike Srpske. Veoma uspešno kroz kriminal i korupciju je oterao mlade ljude iz Republike Srpske (pa barem 40%) i to naravno školovane i obrazovane koji prave decu po belom svetu. U isto vreme finansijski pomaže katoličku i islamsku versku zajednicu. Lova je čudo, a moć nad ljudima i vlast je čudo nad čudima

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here