Tanjug
Milorad Dodik

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je bombardovanjem, najpre, Republike Srpske, a potom i Srbije, NATO ispisao najsramnije stranice istorije na evropskom kontinentu od završetka Drugog svetskog rata.

– Vazdušnim operacijama na Republiku Srpsku NATO se otvoreno svrstao na jednu stranu u građanskom ratu u BiH i uticao je na konačan ishod rata. Osiromašeni uranijum koji je u tim operacijama bačen na teritoriju Srpske i Srbije i danas ubija našu decu, pa se može reći da NATO operacije i 24 godine posle imaju pogubne efekte po Republiku Srpsku i njen narod – rekao je Dodik za agenciju „Srna“ povodom 9. septembra, Dana sećanja na žrtve NATO bombardovanja u Republici Srpskoj.

U danu kada se sećamo svojih postradalih, ranjenih i bolesnih, Dodik je izrazio saučešće porodicama stradalih i solidarnost sa svima koji se i danas bore sa najtežim bolestima, koje su posledica operacije NATO.

– Vazdušni udari NATO devedesetih godina prošlog veka na Republiku Srpsku ostavili su trajan i neizbrisiv pečat u kolektivnoj svesti našeg naroda – rekao je Dodik, a prenosi „RTRS“.

U Istočnoj Ilidži i Istočnom Novom Sarajevu danas se obeležava Dan sećanja na žrtve NATO bombardovanja u Republici Srpskoj, tokom kojeg je ubijeno 46 vojnika i više od 50 civila, prenosi Tanjug.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime