EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ
Milorad Dodik

Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH, izjavio je danas da neće glasati za Godišnji nacionalni plan (ANP) i istakao je da je NATO za Srbe neprihvatljiv.

Trojica članova Predsedništva BiH, Željko Komšić, Dodik i Šafik Džaferović, odlučili su da otkažu za danas zakazane dve sednice tog tela, na kojima je trebalo da se odlučuje o ANP, koji je korak ka integraciji BiH u NATO, i o izboru mandatara za sastav novog Saveta ministara.

Posle te odluke, Dodik je rekao da nije imao ništa protiv toga da se Godišnji nacionalni plan nađe na dnevnom redu današnje sednice Predsedništva BiH, ali da bi glasao protiv.

– Nema potrebe da razgovaramo o ANP-u, to se neće desiti, srpska strana i ja nećemo glasati za to. NATO je za nas neprihvatljiv. Član 3 Sporazuma o principima za formiranje vlasti na nivou BiH je bio okvir za rešavanje tog pitanja. Mi Srbi imamo ranije donete odluke, koje ne mogu biti poništene – rekao je Dodik, a prenosi RTRS.

Naveo je da je, nakon odluke o skidanju sa dnevnog reda ANP-a, bilo iluzorno održati vanrednu sednicu, na kojoj je trebalo da bude izabran mandatar za novi Savet ministara.

BiH još nije formirala Savet ministara, iako je prošlo deset meseci od Opštih izbora u toj državi, pa je Dodik ponovo ukazao na potrebu hitnog formiranja tog saveta.

Dodik je naveo da nije u pitanju „kupovina vremena“, da se sadašnjom situacijom ništa ne rešava i da BiH ulazi u novi zastoj. On je poručio da se u njegovom mandatu neće desiti glasanje o ANP-u. Dodao je i da je neprihvatljiva i odrednica „nacionalni“ u Godišnjem nacionalnom planu, zato što u BiH postoje tri konstitutivna naroda, a ne nacija.

2 KOMENTARA

  1. Znam da je lako reci odavde,USA, ali izdrzi jos malo Mile.
    Nece ova sila jos dugo da maltretira narod po svijetu, mislim da ovde dolaze nase 90te.

  2. Kada je neko glup on to pokazuje i manifestuje. Najbolji primjer je Bakir Izetbegovic i njegovi poltronski igraci Zeljko Komsic i Sefik Dzaferovic. Sto to dobiva BIH ako se uclanjuje u NATO -Savez Dobiva veca izdvajanja iz i onako bijedne i siromasne drzavice gdje je glad na pragu stanovnistva, nezaposlenost , a o drzavnom napretku da se i ne govori. Prkos i opotunizam, kao i ucjene ne donose pozitivne rezultate.Teroristicka politika bogate grupice SDA je privatna koju treba zabraniti i osuditi za dobrobit naroda, koji nije svjestan njihovih posljedica. Postavljam otvoreno pitanje muslimanskom narodu; Dali ste toliko glupi da vas vodi i namece vam svoje privatne interese jedan hohstapler Bakir i njegovi saradnici koji su se uhljebili na grbacu jadnog i napacenog naroda.Na vama je odgovor!

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime