EPA/Boris Pejović
Milo Đukanović

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da će poslanici Narodne skupštine Republike Srpske odlučiti da li će crnogorski predsednik Milo Ðukanović posetiti BiH.

On je nakon sednice Predsedništva BiH rekao da je bio protiv tačke o poseti Ðukanovića, a koja je danas ponovo predložena, prenosi portal RTRS.

Početkom februara Dodik se nije složio da crnogorski predsednik Milo Ðukanović poseti BiH, jer je ocenio da je “neprikladno da dolazi u BiH zbog dešavanja u Crnoj Gori”.

“Glasao sam ponovo protiv. To podrazumeva da će, ukoliko se poštuje odluka Narodne skupštine Srpske i iz principijelnih razloga biti podignut vitalni nacionalni interes i ta tačka će ići na Narodnu skupštinu koja će odlučiti da li će Ðukanović doći u BiH ili ne”, rekao je Dodik.

Obrazlažući svoj stav Dodik je naveo da u Crnoj Gori već duže postoji značajan nivo nestabilnosti što privlači pažnju ne samo crnogorske, već i regionalne javnosti, kao i da dok je takvo stanje u Crnoj Gori bilo kakva poseta tako visokog nivoa trebalo bi da bude prolongirana.

“Očigledno su druga dva člana Predsedništva htela da nam pošalju poruku i s obzirom na to da je reč o problemima u vezi s pozicijom SPC da ponižavajući srpski narod daju saglasnost da crnogorski predsednik dođe u BiH kao da se ništa ne dešava i kao da nije važno šta se dešava u Crnoj Gori”, rekao je Dodik.

On je ponovio da BiH za Srbe nije dobro mesto za život.

“Republiku Srpsku i Srbe mrze Bošnjaci i njihova politička elita”, rekao je Dodik i dodao da je više od 150.000 Srba i više od 100.000 Hrvata gradilo Sarajevo, ulažući u njegovu infrastrukturu i puteve, a da “sadašnji uživaoci tog grada” pokušavaju da naprave krivce od Srba i Hrvata koji su morali da odu iz Sarajeva.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here