Tanjug
Milorad Dodik

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik uputio je pismo zahvalnosti predsedniku Narodne Republike Kine Si Ðipingu u kojem ističe da se Kina ponovo pokazala kao istinski prijatelj svim narodima u BiH i na Zapadnom Balkanu i pružila iskrenu i bezuslovnu pomoć i podršku u najtežim trenucima.

“Nakon što je zabeležen prvi slučaj zaraze virusom korona u Banjaluci, Vaša zemlja bila je prva, koja nam je ponudila pomoć putem Ambasade NR Kine u BiH, koja nam je već dostavila određenu količinu zaštitnih maski, sredstava za higijenu i dezinfekciju”, naveo je Dodik u pismu zahvalnosti.

Zahvalio je i svima u Ambasadi Kine u BiH, koji zajedno sa ambasadorom Ði Pingom, traže dodatne načine kako bi pomogli u borbi protiv širenja virusa korona u BiH.

Podsetivši da su u BiH već preduzete određene preventivne mere s ciljem sprečavanja daljeg širenje virusa korona, Dodik je istakao da je BiH zemlja u tranziciji, sa oskudnim materijalnim, tehničkim i stručnim resursima, i bez pomoći drugih zemalja teško će uspeti da se sama izbori sa ovom pandemijom.

– Nažalost, mnoge evropske zemlje, koje su nam bliže geografski, već su javno iskazale da neće biti u mogućnosti da nam pomognu. Svesni smo da su se Vašoj zemlji obratile mnoge druge zemlje za pomoć, kao i činjenice da bez obzira na razvijenost Vaše velike zemlje, nećete biti u mogućnosti svima pomoći u skladu sa njihovim potrebama. Ostavljeni od Evrope, gledamo u Vas i nadamo se pomoći Kine da zajednički pobedimo i pokažemo da samo ujedinjeni možemo uspostaviti harmoniju i prosperitet u svetu – naveo je, između ostalog Dodik.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here