Tanjug
Milorad Dodik

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da se pre 28 godina u Podrinju dogodio zločin koje ne pamti istorija i zbog čega je to područje postalo “krvava kruna srpskog stradanja i duhovni epicentar srpskog kolektivnog bola”.

Dodik je to rekao povodom obeležavanja 28 godina od stradanja 3.265 Srba iz srednjeg Podrinja koje su ubile muslimanske snage u proteklom ratu i dodao da pravda može da nastavi da bude selektivna, ali da “dok je i jednog srpskog uva tragična priča o srpskom stradanju Podrinja prenosiće se s kolena na kolen i boleće uvek, a posebno oko Petrovdana”.

– Mi ćemo čuvati istinu i svetu uspomenu na naše nevine podrinjske žrtve, čiji su životi utkani u naše i u postojanje Republike Srpske – rekao je Dodik.

On je istakao da razmere i metodologija stravičnih zločina izvršenih nad ženama, decom, starcima i zarobljenicima, nisu ostavile ravnodušnim nikoga, osim pravosuđa BiH, koje, kako kaže, godinama pod pokroviteljstvom poznatih zemalja, “zabija glavu u pesak”, uskraćujući porodicama barem taj minimum utehe u vidu kazne za počinioce najstrašnijih zločina nad narodom Republike Srpske.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here