Tanjug
Milorad Dodik

Stav vlasti Republike Srpske je da nema zadržavanja migranata i nema organizovanja migrantskih centara na njenoj teritoriji, te zato Republika Srpska neće poštovati odluku MUP-a Unsko-sanskog kantona o zabrani prevoza migranata, izjavio je danas srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je za sarajevsku N1 tv rekao da će nadležni u Republici Srpskoj i dalje prevoziti migrante do entitetske linije do dela BiH u koji žele da dođu.

– Naša politika o migranatima je poznata i nije ništa novo. Mi pokušavamo, najviše preko dojava građana, da saznamo gde se nalaze migranti, kojim rutama se kreću, ne želeći da se oni slobodno kreću u RS, da vrše pritisak na stanovništvo i razbojnički se ponašaju – izričit je Dodik.

Pojašnjavajući kako MUP RS postupa sa migrantima koje nađe, Dodik je rekao da ih oni prikupljaju na jednom mestu, a potom im organizuju prevoz tamo gde žele da idu.

Neki, kaže, žele da idu u Sarajevo, neki za Tuzlu, a RS im čini uslugu.

-Ponudimo im prevoz da se ne zadržavaju u RS. Imamo odličnu reakciju stanovništva i nastavićemo da se tako ponašamo – izjavio je Dodik.

– Sada je neka zabrana (u USK). Šta mislite da smo mi uzeli i postavili zabranu, čitav svet bi se digao oko toga. Razumem ljude u USK, ali mi nećemo prestati sa našom praksom da ih prevezemo gde žele van Republike Srpske. U RS neće biti sabirnih centara – rekao je Dodik.

Vlasti Unsko-sanskog kantona su donele odluku o zabrani ulaska i prevoza migranata na teritoriju ovog kantona.

1 COMMENT

  1. svevje kod srba iduce ako dozivimo do iduce?
    posalji buldozere danas da kopaju za fundaciju danas
    a iduca kad dode treba samo krov da zavrsimo

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here