Tanjug
Milorad Dodik

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras da smatra da Srbija neće prihvatiti samoproglašenu nezavisnost Kosova, niti će Rusija i Kina prihvatiti reviziju Rezolucije 1244 u Savetu bezbednosti UN.

Dodik je rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio više puta da neće prihvatiti nezavisnost Kosova, kao i da dve velike sile kao što su Rusija i Kina neće prihvatiti nikakvo odvajanje, jer se zalažu za poštovanje međunarodnog prava.

Dodik je istakao da je je Vučić postavio jedan novi pristup o Kosovu prema kojem se ne može oteti deo teritorije od jedne suverene zemlje.

– Ako neko dođe u poziciju da bez volje Srbije Kosovo proglasi nezavisnim, zašto se na nas (RS) ne bi primenjivala ista pravila – rekao je Dodik.

Govoreći o odnosima Republike Srpske sa Srbijom, on je ponovio da su dobri, kao i sa Rusijom, i dodao da RS želi da ima takve odnose sa drugim državama u okruženjima, ali i unutar u BiH.

U kontekstu pojedinih navoda u medijima da su u nedavne antivladine proteste u Srbiji umešani Rusi, Dodik je rekao da su u pitanju lažne vesti koje se plasiraju.

3 COMMENTS

  1. Dzabe je sto Rusija i Kina nece prihvatiti reviziju rezolucije 1244 ka da ce je prihvatiti sam Vucic.

  2. Koji je ovo cirkusant. Srbija je priznata zemlja i nalazi se u “UN” a vi!!! NIKADA.
    Vreme prolazi a i vas će pregaziti narko dileri.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here