EPA/VLADIMIR STOJKOVIC
Milorad Dodik

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Savet ministara u tehničkom mandatu za današnju sednicu Predsedništva BiH nije dostavio sveobuhvatane izveštaje ni o migracijama, niti o evropskim integracijama.

Dodik je istakao da je Predsedništvo zatražilo od Saveta ministara da dostavi sređen dokument koji će obuhvatiti mere u vezi sa migrantskom krizom, među kojima neće biti izlaženja vojske na granicu, prenosi RTRS.

On je posle sednice Predsedništva rekao da BiH može sa Srbijom i Crnom Gorom da dogovori mere za sprečavanje trgovine ljudima, koja predstavlja problem.

– Svi znaju kuda migranti prolaze, ali nema akcije. Moramo da imamo efektivne mere koje može da predloži Savet ministara – naglasio je Dodik.

Govoreći o formiranju novog saziva Saveta ministara, on je naveo da, što se njega tiče, to telo može biti formirano odmah.

– Neophodno je što pre formirati organe vlasti. Sa naše strane nema nijednog problema ili uslova. Ja sam spreman da to učinim bez ikakvih uslovljavanja – rekao je Dodik.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here