Hadži Marko Vujičić
Milorad Dodik

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izrazio je u nedelju nadu da će se na vlast u SAD ponovo vratiti Donald Tramp i najavio da će Srbi čekati prikladne globalne okolnosti kako bi se Republika Srpska otcepila od BiH, za koju je opet rekao da je neodrživa država.

– Nikada nismo odustali od toga da Republika Srpska bude ono što je bila 9. januara 1992. godine. Mi smo republiku formirali kao svoju državu i to je ono što nama treba – rekao je Dodik u Modriči, govoreći na obeležavanju vojne operacije Koridor iz 1992. godine.

Odlukom srpskih vlasti, 9. januara 1992. proglašena je Republika Srpska. U vojnoj operaciji Koridor, koje su izvele srpske snage u leto 1992. godine, spojeni su delovi nekoliko srpskih regiona u BiH i Hrvatskoj sa Srbijom.

Dodik je uveren da će vrlo brzo Srbi donositi bitne odluke o svojoj sudbini u Bosni i Hercegovini i izrazio očekivanje da će u SAD ponovo na vlast doći Donald Tramp.

– Prvi put u istoriji Srbi čekaju vreme. Moramo biti strpljivi, razumeti vreme. Evropa neminovno dolazi u konfuziju, do svojih unutrašnjih problema. Molim se Bogu da ponovo u Americi dođe Donald Tramp – dodao je srpski član Predsedništva BiH.

Po njegovim rečima, “život je neodrživ u BiH” i najavio je nastavak blokade državnih institucija.

– U Republici Srpskoj trpimo zbog BiH svih ovih godina. Uspeh naše države, uspeh naše slobode je u tome da zaustavimo prenos na nivo BiH. Koji je smisao da jača BiH, da izgrade Sarajevo i jačaju kao glavni grad iz kojeg je otišlo 150.000 Srba? – rekao je Dodik.

Komentarišći zaključke Evropskog saveta, Dodik je ocenio da BiH nije dobila kandidatski status samo kako bi u zemlji i dalje odlučivali stranci.

– Oni prime Ukrajinu, a nama kažu da čekamo. A znate zašto? Zato da bi ovde stranci i dalje odlučivali, da bi Kristijan Šmit i troje sudija Ustavnog suda određivali nama sudbinu – rekao je Dodik.

7 COMMENTS

  1. Pa sto Dodik nije iskoristio 4 godine Trampove vladavine pa odcijepio Republiku Srpsku. Nije zato sto je najveci izdajnik naseg naroda i on ce unistiti Republiku Srpsku,a onda ce i Srbija biti u opasnosti.Dodik u svojih zadnjih 10 godina vise radi na stvaranju Hrvatskog Entiteta nego odcepljenju Republike Srpske. A Tramp za 4 godine svoje vladavine nije cak ni sankcije Dodiku ponistio.

    • Stvaranje Hrvatsko entiteta je kompatabilno sa odcepljenjem RS-a. Stvaranje Hrvatskog entiteta je najjednostavniji nacin da se BiH podeli, a da samo Srbi ne budu okrivljeni. Mucni malo tom glavom!

  2. Најгоре је то што он већ цело време једно говори,друго ради а народ то непримети.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here