Dodik: Silajdžić je previše uzrujan!

0

Dodiku se ne sviđa Silajdžićev ignorantski i potcenjivački odnos

 

"To govori o njegovom dignitetu. Bolje onda da nije ni dolazio, a poznat je njegov ignorantski i potcenjivački odnos. Silajdžić je čovek koji misli da može da drži lekcije, što ne može više da radi ni u porodici, a kamoli nama", izjavio je Dodik novinarima u Sarajevu nakon sastanka sa ministrom inostranih poslova Italije Frankom Fratinijem.

Dodik smatra da je Silajdžić još uzrujan pričom o hapšenju Ganića.
 

"Postoje pravosudne institucije i neka one odluče o tome. Očekujem da će on /Ganić/ biti izručen Srbiji i da će na taj način doći do objektivnog suđenja. Očigledno da ovđe u BiH nema objektivnih suđenja. Kada bi bio isporučen BiH, koja ga uopšte do sada nije ni tražila, to bi bio veliki presedan", istakao je Dodik.
 

Predsedavajući Predsedništva BiH Haris Silajdžić iskoristio je danas obraćanje na otvaranju sajma u Mostaru da optuži Srbiju zbog progona odgovornih za ratne zločine u BiH, nakon čega je napustio sajam.
 

Silajdžić je optužio Srbiju zbog presude Iliji Jurišiću za zločine u Tuzlanskoj koloni i zbog hapšenja Ejupa Ganića u Londonu, koji je optužen za zločine u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu pri napadu na kolonu JNA u povlačenju 1992. godine.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here