EPA/STEPHANIE LECOCQ
Milorad Dodik

Srpski član Predsedništva BiH, Milorad Dodik, izjavio je danas da je smešno i neozbiljno da jedan član Predsedništva BiH poziva šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova da poštuje stav institucija BiH, a da ih pri tom sam ne poštuje.

– Željko Komšić uporno negira činjenicu da se Republika Srpska jasno opredelila za politiku vojne neutralnosti i da, koliko mi je poznato, nema partije iz Srpske koja tu činjenicu ne poštuje – rekao je Dodik za Srnu, prenela je RTRS.

Reagujući na izjavu Lavrova da SAD i jedan broj država Zapadne Evrope vode politiku uvlačenja BiH u NATO, Komšić je pozvao šefa ruske diplomatije da poštuje odluke institucija BiH, te dodao da je “jednoglasna odluka Predsedništva BiH koja nikada nije opozvana, povučena ili promenjena da BiH želi biti članica NATO-a”.

Dodik je upitao zašto se, ako je u BiH sve završeno u vezi sa pitanjem NATO integracija, još o tome priča i zašto se od Srba traži potpis na Godišnji nacionalni program za članstvo u NATO.

– Ako Bošnjaci mogu da nastave sa NATO integracijama bez Srba i Republike Srpske, zašto to ne učine. Ako u stav BiH ne može biti ugrađen i stav Republike Srpske, neka javno kažu – rekao je Dodik.

On je istakao da je Ruska Federacija veoma dosledna u svojoj politici prema BiH, baziranoj na poštovanju Dejtonskog mirovnog sporazuma.

– To bi i Komšić i ostali trebalo da poštuju. Nije stav Republike Srpske u vezi sa NATO integracijama stav Ruske Federacije, to je stav Srpske, a o razlozima za takvu odluku govorili smo više puta – kaže Dodik.

1 COMMENT

  1. To pozivanje nije samo smesno i neozbiljno, nego i glupo, nepromisljeno. Taj ne razmislja sa kim bi jos mogao jednog dana jesti cvarke – i hvaliti ga.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here