Tanjug
Milorad Dodik i patrijarh Irinej

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik uputio je iskreno saučešće svim arhijerejima Srpske pravoslavne crkve, monaštvu, sveštenstvu i vernom narodu povodom upokojenja patrijarha srpskog Irineja.

“Njegovim odlaskom naša Crkva je izgubila velikog molitvenika i istinskog pastira svog naroda, a mi u Republici Srpskoj i velikog prijatelja, koji je sa nama delio dobro i zlo od kako je stupio na patrijaršijski tron”, naveo je Dodik.

Srpski član Predsedništva BiH istakao je da se patrijarh Irinej preselio u večnost odakle će i dalje svojim molitvama paziti na svoj narod.

“Ostajemo večno zahvalni za svu ljubav, pažnju i blagoslove koje smo kao narod i Republika dobijali od patrijarha Irineja”, naglasio je Dodik.

Cvijanović: U teškim i izazovnim vremenima, pokazivao put mira

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović navela je da je patrijarh Irinej verujućem narodu i sveštenstvu i u teškim i izazovnim vremenima, pokazivao put mira, pravde i mudrosti.

“Odlazak Njegove svetosti predstavlja ogroman gubitak i žalost za Srpsku pravoslavnu crkvu, srpski narod, ali i za ceo hrišćanski svet”, navodi se u telegramu.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime