Tanjug
Milorad Dodik

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas da svaki Srbin treba da okrene glavu od visokog predstavnika u BiH Valentina Incka, a da bi s novim visokim predstavnikom razgovarao ukoliko bi rekao da Republici Srpskoj treba vratiti vojsku, sudstvo, indirektne poreze.

Dodik je na konferenciji za novinare u Banjaluci naglasio da je visoki predstavnik nepotreban u Republici Srpskoj i da tu neće imati podršku.

– Ja ne govorim o čoveku, govorim o visokom predstavniku. On je zlotvor koji je u kontinuitetu otkako postoji ta funkcija, osim prvog, činio sve na štetu Republike Srpske – rekao je Dodik.

Ocenio je da je na političkoj sceni u BiH potpuno beznađe, a da je cilj određenih tela EU da u narednom periodu ojačaju državnu strukturu i nivo vlasti u BiH, prenosi RTRS.

On je naveo da postoje dokumenti koji govore o tome, ali i da oni to govore već 20 godina, te da im je problem Republika Srpska koja smatra da treba da očuva svoju autonomiju.

– Oni hoće da ukinemo autonomiju Republike Srpske i da budemo jedini u svetu koji su sami ukinuli svoju autonomiju. Mi nećemo centralizovanu zemlju i možete da upotrebite sile koliko hoćete – poručio je Dodik.

1 COMMENT

  1. Море да се одрекнемо свих Шваба док постоји један једини који се према Србима, понаша као тај Аустријанац.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here