Tanjug

Srpski član Predsedništva BiH, Milorad Dodik, izjavio je danas da Savet za sprovođenje mira (PIK) ne može da donosi odluke u vezi sa migrantskom krizom u BiH i ponovio da u Republici Srpskoj neće biti migrantskih centara.

– Postoji odluka vlasti u Republici Srpskoj da na njenoj teritoriji neće biti pravljeni centri za migrante i tako će biti – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, prenela je RTRS.

Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Nermin Kljajić izjavio je juče da su ih posetili predstavnici britanske Ambasade u BiH i da su dobili obećanje da će zemlje članice PIK-a 5. decembra razmatrati pitanje migrantske krize, te da će biti formirani centri na teritoriji Federacije BiH i Republike Srpske.

1 COMMENT

  1. Ti predstavnici stranih ambasada treba da se bave problemima u svojim zemljama i da vladama kazu da su sami prouzrokovali masovno bezanje migranata. Sve je pocelo ratovima i ubijanjem neduznih civila. Sad bi hteli da neduzni i bedni primaju izbeglice.
    Ovima se obecava da ce jednog dana biti primljeni u EU – ako se poslusno ponasaju i sve rade kako im se kaze. Clanstvo u NATO je obaveza, kako ne bi dosli na ideju da prestanu biti poslusni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here