Republika Srpska je dokaz naše slobode i želje da živimo u miru, poručio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na svečanom prijemu u Beogradu povodom Dana Republike Srpske.

On je istakao da je Republika Srpska uspjela da sačuva svoje vrednosti.

– Ako ne odbranite svoju državu, onda gubite slobodu. Najbolje se to vidi na srpskim prostorima koji su ostali u BiH izvan Republike Srpske i mogu se meriti po velikoj bedi u kojoj živi srpski narod – izjavio je Dodik.

Naglasio je da srpski narod ne sme biti naivan.

– Koliko smo bili u pravu pokazuje i današnja razgradnja Dejtonskog sporazuma. Samo upornom, željom naroda uspjeli smo da očuvamo vrijendosti Srpske koje pokušavaju uzurpirati i oteti . Ništa se nije promenilo za ovih 28 godina. I danas ništa manje nego pre 100 godina kada je Kalaj to pokušavao – dodao je on.

Poručio je da su preci sa ponosm branili srpski narod.

– Mi imamo određeni status u BiH, ali je on razgrađivan od potpisivanja Dejtona. Imamo zver koja se zove Ustavni sud, koja se samo tako zove. Tri stranca i dva Bošnjaka donose odluke protiv nas. To nije nikakav Ustavni sud već okupacijski sud za Srbe. Po njihovim pravilima nas tamo nema – naglasio je Dodik.

Dodik je istakao da je za Srbe jako važno da Srbija bude jaka.

– Neću nikada zaboraviti sve one koji su živeli za našu Republiku Srpski, Srbiju i za jedinstvo srpskog naroda. Zato je nama važno da je Srbija jaka. Ovde dolazimo da zajedno branimo budućnost koja pripada ovom narodu – poručio je srpski član Predsedništva BiH.

Dodik je upozorio da srpski narod danas više nego ikad mora do vodi računa o svojim interesima.

Da se okupimo oko Srbije i Vučića, oko Republike Srpske i njenog rukovodstva u odbrani. Taj Ustavni sud presuđuje 28 godina ispočetka. Nigde nema na svetu Ustavnog suda koji odlučuje ko je vlasnik određene imovine – zaključio je Dodik.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here