commons.wikimedia/Krzysztof Dudzik

Ministar unutrašnjih poslova Albanije Bljedi Čuči rekao je da će se pre naredne letnje sezone saobraćaj između Kosova i Albanije odvijati bez zaustavljanja na granici.

Čuči je rekao da je sa svojim kosovskim kolegom Dželjaljem Svečljom dogovorio da bude instaliran sistem kamera na granici i da automobili prolaze bez zaustavljanja.

– S druge strane, ovo nije deo sporazuma, ali smo na zahtev premijera Albanije i Kosova preduzeli mere i nećemo čekati letnju sezonu, posebno na glavnom prelazu između naših zemalja. Dogovorili smo se sa ministrom unutrašnjih poslova Kosova da postavimo sistem kamera na granici i da se saobraćaj odvija bez zaustavljanja, a kamere će sve snimati u smislu identiteta automobila koji prolazi uz očitavanje registarskih tablica i sve će biti automatsko bez potrebe za zaustavljanjem na granici uopšte. Napravili smo i plan rada i to će biti gotovo mnogo pre početka sezone – rekao je Čuči.

Kaže da i da tokom predstojećeg vikenda novembarskih praznika neće biti kontrole na prelazima između Kosova i Albanije.

– Dali smo nalog da tokom praznika 28. novembra nema kontrola i prepreka u saobraćaju. Verujem da smo na dobrom putu da doživimo lakoću kretanja, da se ne shvati kao da smo dve različite zemlje – rekao je Čuči.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here