EPA/Boris Pejović
Dritan Abazović

Lider građanske inicijative Crno na bijelo Dritan Abazović izjavio je da je na današnjem sastanku lidera parlamentarne većine sa mandatarom Zdravkom Krivokapićem dogovoren koncept ekspertske vlade u Crnoj Gori.

On je naveo da bi mandatar uskoro trebalo da saopšti imena kandidata za ministarske funkcije i da do 8. novembra iznese svoj plan.

– Odličan sastanak, svi smo zadovoljni. Mandatar je dobio potvrdu svih da saopšti imena svoga tima i na tri koalicije je da ga podrže – kazao je Abazović.

Dodao je da imena svih ministara još nisu poznata.

– Mislim da je preovladao koncept ekspertske vlade za koju smo se zalagali. Očekujemo da tamo ne bude političara, i to je to. Mislim da ćemo imati jedan novi model, ali, evo, da sačekamo. Imali smo visoki stepen saglasnosti, što ćete videti i u zajedničkom saopštenju – rekao je Abazović.

Kada je u pitanju podela resora, on je kazao da su “sada sve ingerencije stavili na mandatara da on odredi”.

– Prihvaćen je koncept koji je najvažnija stvar za ono što smo se borili. Celo vreme smo govorili građanima da ekspertska vlada treba da se sastavi, da je Crna Gora u teškoj ekonomskoj i socijalnoj situaciji, sa zdravstvenom situacijom koja se komplikuje, da što pre treba da imamo vladu… moramo da krenemo da radimo, i to je to – rekao je Abazović.

Istakao je da je mandataru dato poverenje i da veruju da će on “izabrati najbolje ljude.”

– Na nama je da u parlamentu kontrolišemo tu vladu, unapređujemo je, dajemo sugestije i predloge. Mislim da je to koncept koji je nov, ali nadam se vrlo koristan – rekao je Abazović.

Dodao je da je sastanak protekao “iznad svih očekivanja”.

– Najvažnije je da smo se vratili na principe. Ja sam zahvalan svima koji se drže principa i date reči. Ako smo rekli da je on mandatar – on je mandatar. Ako smo rekli ekspertska vlada – ekspertska vlada. Mislim da je to najvažnija poruka i da imamo saglasnost – poručio je lider Ure, prenele su podgoričke Vijesti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here