Najbolji teniser sveta Novak Đoković je osvojio svoju šestu tiulu na Vimbldonu i ukupno 20. grend slem, a posle meča dao je izjavu za RTS u kojoj je izneo svoje utiske. 

Srpski teniser stao je pred kamere RTS-a, a onda je govorio o finalu, kao i o tome šta mladi treba da rade kako bi ostvarili svoje ciljeve u životu.

– Rekao bih im da veruju u svoje snove, ostvariće se. Ne znam odakle bih počeo, ovu priču sam ponovio hiljadu puta, moram opet. Vimbldon je bio turnir snova za mene. Sa četiri godine sam se prvi put upoznao sa tenisom, to je bila 1992. godina, Sampras je igrao finale. On mi je postao inspiracija kao igrač. Snovi su se ostvarili 2011. godine – da budem prvi na svetu, da okusim vimbldonsku travu, da se vratim u Srbiju i proslavim sa svojim narodom. To se jednom doživi.

– Trudim se deset godina kasnije da se osvestim kroz šta sam prošao kroz ovu deceniju sporta. Teško je sve izanalizirati i doživeti u momentu. Navikao sam da jako brzo moram da okrenem novi list. Uživaću u ovom uspehu, ali idu neki novi izazovi. Ovo je nešto istorijski, što me ispunjava, nadam se i moj narod. Iako većina ljudi nije bila iz Srbije na stadionu, znajte da osećam vašu podršku i hvala vam na tome – počeo je Novak.

Logično pitanje je bilo odakle Đokoviću tolika motivacija da i dalje stremi ka samom vrhu.

– Uvek sam gladan trofeja. Jedan od glavnih razloga zašto nastavljam da se bavim i dalje ovim sportom je zato što imam neke nove ciljeve. Želim da ispisujem istoriju ovog sporta, volim da igram sve poene. Volim da igram sa svojim sinom, braćom, uživam u tome. Ali da bi bio na vrhunskom nivou, treba da imaš dugoročne i praktične ciljeve… Grend slemovi, reprezentacija me pokreće, što pokreće neku najlepšu moju emociju.

Srpski teniser ističe za kraj da mu je jako drago što je uspeo da reprezentuje našu zemlju u najlepšem mogućem svetlu.

– Da veruju u svoje snove i pronađu nešto što njima izaziva leptiriće u stomaku, bila to nauka, sport, na sve se svodi na to kako se ti osećaš, kako si se osetio radeći to, sa kim se bio, da li si imao puno tih trenutaka kada si se osećao zdravo. Za mene je predstavljati Srbiju nije opterećenje, ja sam to želeo, da se dokažem u globalnom sportu, koji se igra u zapadnim zemljama. Hteo sam kao Srbin iz male zemlje da poremetim planove zapadnjacima. Mislim da sam uspeo u tome. Ima toliko toga lepog da se predstavi iz naše zemlje, čast mi je da budem u poziciji da nosim grb i zastavu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here