Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Danila Medvedeva u velikom finalu Australijan opena sa 3:0 (7:5, 6:2, 6:2) i tako po 9. put podigao trofej najboljeg u Melburnu!

Đoković je popravio svoj lični rekord u Melburnu i odmakao je Roju Emersonu za tri titule i učvrstio se kao rekorder na prvom mestu večne liste sa 9 titula iz 9 finala.

Takođe, trka za najboljeg svih vremena u narednom periodu ponovo biti sve aktuelnija jer je Novak osvojio 18. grend slem i tako se dodatno približio Federeru i Nadalu koji imaju po 20.

Novak ne krije da mu je glavni cilj da do kraja karijere bude najtrofejniji Grend slem šampion, a godinu nije mogao bolje da počne.

Ono što je svakako za istoriju, kada je reč o novoj tituli Novaka Đokovića, jeste da je pretekao Federera po broju nedelja na prvom mestu ATP liste, uz to, prvi je u istoriji koji je tri puta u nizu osvajao Australijan open na kojem je sa 9 titula i rekorder.

Sve u svemu, Novak je napravio odličan zalet na početku sezone da ozbiljno ugrozi Federera i Nadala osvajanjem novih grend slem trofeja.

Večna lista Grend slem šampiona
1. Rodžer Federer 20

1. Rafael Nadal 20

3. Novak Đoković 18

4. Pit Sampras 14

5. Roj Emerson 12

6. Rod Lejver 11

6. Bjorn Borg 11

8. Bil Tiden 10

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here