EPA-EFE/ABIR SULTAN

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale ATP turnira u Tel Avivu posle trijumfa nad Kanađaninom Vasekom Pospišilom u dva seta – 7:6, 6:3. Rival Noletu u borbi za finale u prestonici Izraela biće Rus Roman Safiulin.

Što se tiče okršaja sa prijateljem i saradnikom iz organizacije PTPA, podatak da nismo videli nijednu brejk loptu u prvom setu dovoljno govori kako su dobro servirali i jedan i drugi. Posle 12 jednoličnih gemova, nisu mogli da odluče pobednika, pa je to za njih uradio taj-brejk.
Namučio se Novak dobrano da povede u prvom setu. Poveo je brzo sa 4:0, ali se opustio i dozvolio Vaseku da izjednači na 5:5. Ipak, potom je zaigrao u prepoznatljivom stilu i posle prve set lopte stigao do vođstva od 1:0 na meču posle sat vremena igre i borbe.
Odigrao je Pospišil u tom prvom setu možda najbolji meč ikada protiv Đokovića, sa kojim, inače, često trenira i sparinguje, a moguće je i da ga je razočaranje zbog izgubljenog seta posle dobrog otpora demoralisalo malo u nastavku.
Ponestalo mu je i snage, što se videlo u finišu drugog seta kada je jedva disao i stajao na nogama, ali je uspeo da se vrati posle startnog deficita. Novak je napravio brejk u drugom gemu i otišao na 3:0, a potom mu Kanađanin uzvratio istom merom i izjednačio na 3:3.
Međutim, od tog trenutka pa do kraja za sve se ponovo pitao Đoković koji je pokazao kvalitete u odsudnim trenucima i zabeležio drugi trijumf na turniru u Tel Avivu koji mu je doneo plasman u polufinale, gde ga čeka zanimljivi rival, Rus Roman Safiulin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here