Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Jon Cirjak, poznati rumunski biznismen i dugogodišnji vlasnik Mastersa u Madridu, govorio je o Novaku Đokoviću i uporedio ga sa Rafaelom Nadalom, rekavši da je tokom sage u Australiji srpski teniser „zabrljao sve, od A do Š“.

Cirjak nije imao lepe reči za Đokovića, iako je podsetio da je licencu za turnir u Bukureštu prodao kako bi se održavao turnir u Beogradu.

„Imam veoma civilizovan odnos sa porodicom Đoković, ali je on napravio grešku. Po mom mišljenju on je hteo nešto da dokaže, pa je uradio stvari koje veliki igrači ne treba da rade“, izjavio je Cirjak u TV emisiji „Prijatelji Ovida“.

Iako je sam Đoković izjavio da je napravio neke greške oko sage u Australiji, a dokazano je da je nepošteno proteran iz te zemlje, nekada osmi teniser planete ne odustaje od svog stava.

„Ne mogu da kažem da je megazvezda. Zar možete da pobrkate laži u koje ste ušli? Da imate ličnost, a da se tako ponašate? Ako ne želite ono što želi 99 odsto ljudi, onda ćete biti u 1 odsto onih koji ne mogu da učestvuju. Zabrljao je sve, od A do Š“, izjavio je Rumun i pojasnio:

„Srbin godinama traži svoje mesto u teniskom svetu i ne može da ga pronađe. On je, poput Bekera, kao dete koje se igra sa vatrom i stavlja ruke iznad da vidi da li će da se ispeče. Đoković je veliki sportista i veoma dobar teniser, ali nije veliki šampion“, istakao je Cirjak.
Što se tiče Nadala, tu je situacija dosta drugačija prema mišljenju Rumuna.

„Po mom mišljenju, ne samo u tenisu već i generalno u sportu, Nadal je genije. On je momak sa obe noge na zemlji i sa istim ponašanjem i manirima koje je imao i sa 15 godina. Španac je najveći svih vremena“, podvukao je Cirjak.

15 COMMENTS

  1. Izgleda, da on tako vidi lep odnos, da se prikljući rulji! Nego, da ga neko pita, šta bi dao, da je tako zabrljao, kao Novak!

  2. Mnogo se ljudi razbacuju sa tim velikim rečima! Genije po mom mišljenju upotrebljava se za savsim nešto drugo, valjda ima neke veze sa mozgom!

  3. Ima kod ovog samo jedna greska:
    Nije Novak neposteno proteran iz Australije!!!
    Naprotiv, on je NEPOSTENO hteo da igra, i zato je vrlo POSTENO proteran.
    Pitanje: da li je bilo posteno da on kao dokazani i pokazani Antivakser, nama 98% vakcinisanih u Aystraliji otvoreno pokusa da pljune u lice?!
    To nismo mogli da dozvolimo…
    A o laznoj izjavi u popunjavanju imigracionih formulara, nema potrebe da polemisemo…
    Australija mu je OPROSTILA sto NIKOM ne oprasta; 12 meseci zatvora…

    • Не лупетај! Ако су му сви одобрили од лекарске комисије у Аустралији, Суд и добио визу од те земље, није нормално да један човек, политичар а не стручно лице, забрани улаз у Аустралију и пљуне на све оне који су му одобрили улаз. Да није добио визу не бини ишао! А о делотворности вакцина нећу да расправљам са слепим и са људима којима је мозак утрнуо.

    • Putuj igumane i ne pitaj za manastir.Možda bolje-sedi di si i za disi nisi.Vrednosti i istine sveta u kome ste.

    • 95 posto bolesnih u bolnici su bili dva i tri puta vakcinisani,zarazili su isto sve iz svojih poridica, tako je i kod pulmologa i kardiologa.Inače zašto da se vakciniše potpuno zdrava osoba koja je preležala koronu za par sati ili nije znala da ima koronu poput 95, 92 posto planete na današnji dan po podacima SZO.

  4. E Dragane brate nek ti je Bogom prosto, da ne branim Novaka ali nije on već si ti sebi pljunuo u lice, kad pre nauči englesku pesmicu?!

  5. Precizan i istinit komentar Cirjaka o Novaku. Iako nema mnogo veze sa sportom ali Novakova podrška Vučićevoj kampanji srozava ga na dno na kome je i Vučić.

  6. Nažalost,u krajnjoj liniji Cirijak je u pravu,samo objašnjenje baš nije precizno.Mi volimo Novaka,ali napravio je niz besmislenih poteza(odlazak u Tokjo)i ugrozio sigurno osvajanje US Opena,a odsustvo sa terena učinilo je da ne može brzo da se vrati.Takođe,bilo je simptomatično što,inače skromni momak,počinje sa najavom rušenja svih rekorda i meni lično je to bilo kao najava loših događanja.Nadam se da Novak može da se vrati a bez njega mi više ni tenis nije interesantan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here