Photo/Michael Probst

Najbolji teniser sveta Novak Đoković kaže da Srbiju čeka težak posao u četvrtfinalu Dejvis kupa sa Kazahstanom.

Taj duel na programu je u sredu od 16.00.

– Oni su ekipa koja je verovatno najpotcenjenija na Dejvis kupu. Bili su prvi u grupi. Imaju Bublika, koji je izuzetno nezgodan igrač – snažan servis, igra vrlo riskantno i može da bude vrlo opasan u ovim uslovima. Gledao sam ga malo u prva dva meča, bio je na izuzetno visokom nivou. Neće imati šta da izgubi protiv mene – rekao je Đoković i dodao:

– Kukuškin je veteran koji je igrao i pobeđivao mnogo važnih mečeva za reprezentaciju. Mi imamo podmlađen tim na drugoj tabli, videćemo još ko će igrati, imamo razne kombinacije u igri.

Nije nemoguće da ponovo odlučuje dubl.

– Ukoliko dođe do dubla, malo smo se uigravali na terenu, pokušavali da treniramo situacije sa kojima ćemo se suočavati, da ih uradimo bolje nego u meču sa Nemačkom, ukoliko Nikola (Ćaćić) i ja budemo igrali. Ali ponavljam, imamo petoricu igrača u timu, brojne su kombinacije.

Đoković ističe da su svi u timu srećni što će igrati pred navijačima.

– Nadamo se najboljem i radujemo se što ćemo igrati pred publikom. U Insbruku je bila sablasna atmosfera, prazna dvorana, nadam se da će doći naši ljudi koji žive ovde ili ako mogu da dođu iz Srbije da nas podrže, da idemo što dalje. Dobra je energija u ekipi, svi smo motivisani – zaključuje Novak.

Ukoliko prođe Kazahstan, Srbija će se u polufinalu sastati sa Hrvatskom, koja je eliminisala Italiju sa 2-1.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here