EPA/Tolga Akmen
Novak Đoković

Novak Đoković stigao je do polufinala turnira u Tel Avivu, a naredni turnir biće mu u Astani. Kako nije mnogo igrao ove sezone zbog toga što je nevakcinisan, tako je izgubio veliki broj bodova i upitno je da li će se naći na završnom Mastersu. Ipak, Đoković je pozitivan i ne odustaje od toga da se nađe u Torinu.

– Pominjao sam i ranije šta su mi važna stvari, četiri Grend slema, nastupi za Srbiju i turniri Serije ATP 1.000. Naravno, tu je i ATP Tur finale. Okončana je Grend slem sezona, ali tu je Torino za koji se još nisam kvalifikovao. Nadam se da ću uspeti. Ima mnogo turnira u teniskom svetu, svake nedelje nekoliko raznih kategorija. Istovremeno ja sam u toj fazi karijere da mogu da biram gde ću igrati, tako da je to slučaj sada češće nego ranije – istakao je srpski as.

Osvrnuo se Đoković na činjenicu da je ove godine uzeo učešče na turnirima u Tel Avivu i Astani, što u prošlosti nije bio slučaj.

– Igram turnire koji obično nisu u mom kalendaru. Dakle, moj raspored nije kao u prethodnih 20 godina, fleksibilniji je, zato sam u Izraelu, onda idem u Kazahstan i videću šta ću i kako ću posle. U rasporedu su mi Bersi i Torino, ali sve zavisi od toga kako se osećam, od reakcije tela posle igranja ove i naredne nedelje. Tada ću sesti za sto sa svojim timom i napraviti plan zaostatak sezone – istakao je Đoković koji će u polufinalu turnira u Tel Avivu igrati protiv Rusa Romana Safiulina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here