Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Ruski teniser Danil Medvedev bio je zadovoljan posle plasmana u polufinale US opena.

Drugi igrač sveta savladao je posle četiri seta najveće iznenađenje ovogodišnjeg US Opena, Botika van de Zandšulpa.

– Drago mi je što sam ponovo u polufinalu, treći uzastopni put. Nisam mogao da zamislim da će se to desiti pre četiri godine. Meč je bio težak. Prva dva seta sam imao pod kontrolom, on je mnogo mašio i meni je bilo lako. Treći i četvrti set bili su teški, dobro je servirao, igrao je na top nivou. Drago mi je što sam u četvrtom setu bio siguran na servisu, imao brejk lopte, koje sam na kraju iskoristio i pobedio – rekao je Medvedev.

On će igrati treće vezano polufinale gren slema.

– Uvek je teško, pošto znate da ćete igrati polufinale ili finale sa teškim protivnikom. Nikada se ne zna. Možda to bude Novak u finalu? Ali, prvo Feliks ili Karlos. Oni su sad u formi, mlađi su od mene, a ja nisam toliko star. Za njih će to biti prvo polufinale, ali iskustvo ne mora ništa da znači jer ja kada sam došao do prvog polufinala na kraju sam pobedio. Ne mora da znači da ako ga prvi put igraš da ćeš izgubiti – dodao je on.

Ruski teniser je istakao da ne razmišlja o Novaku Đokoviću.

– Ne razmišljam o njemu. Videli smo da svako svakoga može da pobedi. Ako dođem do finala i on bude tamo, biću srećan i on će biti srećan. Ne igramo istim danima, pa gledam njegove mečeve, prvenstveno jer volim tenis. Ne navijam ni za koga, samo pratim – rekao je Medvedev.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here