EPA/Andrej Čukić
Novak Đoković

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković potvrdio je danas da neće učestvovati na poslednjem grend slemu sezone US openu, koji će biti održan od 29. avgusta do 11. septembra u Njujorku.

“Nažalost, neću se takmičiti ove godine u Njujorku. Želim svim igračima dobar turnir. Hvala mojim navijačima za svu ljubav, podršku i ohrabrenje. Nastavljam da čuvam formu i optimizam i radujem se novim takmičenjima. Vidimo se uskoro!”, napisao je Ðoković na Tviteru.

Zakoni u SAD ne dozvoljavaju nevakcinisanim strancima, u koje spada i Ðoković, da uđu u zemlju i stoga je bilo jasno da srpski teniser neće moći u Njujork.

Navijači će imati prilike da gledaju Ðokovića od 14. do 18. septembra u dresu Dejvis kup selekcije Srbije.

Rivali će biti Španija, Kanada i Južna Koreja, a mečevi će se igrati u Valensiji.

Titulu na US openu brani najbolji teniser sveta Danil Medvedev, koji je prošle godine savladao Ðokovića u finalu sa 6:4, 6:4, 6:4.

Ukupan nagradni fond grend slema u Njujorku iznosi 60.102.000 dolara.

4 COMMENTS

  1. Браво,па нека се инате коме хоће.Браво,тотално их игнорисати….

  2. Gore od svega toga, sto niko vise od gledalaca ne nosi masku. Samozastita nije potrebna ali vakcinacija i te kako. Svak moze dobiti kovid 19 i svako je moze prenijeti, bio vakcinisan ili ne. I svaki vakcinisan moze tesko oboleti od kovida. Vodena glava, pa nema leka?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here