EPA/Martin Divisek
Novak Đoković

Novak Ðoković poražen od Rafaela Nadala u četvrtfinalu Rolan Garosa 6:2, 4:6, 6:2, 7:6 (7:4). Srpski teniser nije odbranio titulu, a ostaće i bez prvog mesta na ATP listi.

Novak je spasao tri meč-lopte u taj-brejku petog seta, ali je u najbitnijim trenucima neposredno pre njih, bio potpuno van ritma.

Odigrao je meč sa mnogo oscilacija, u nekim delovima je delovao nezaustavljivo, u drugim kao da je na terenu bio mnogo slabiji igrač i to ga je koštalo ostanka bez titule.

59. meč dvojice velikih rivala trajao je više od četiri sata. Novak je u četvrtom setu vodio sa 5-2 i imao je dve set lopte, ali nije uspeo da meč odvede u peti set.

Da bi sačuvao prvo mesto na svetu, morao je da odbrani titulu koju je uzeo prošle godine i da Danil Medvedev ne stigne do polufinala. Medvedev je eliminisan, ali je ispao i Đoković, pa će Rus ili Aleksandar Zverev od ponedeljka biti prvi.

Rafa se revanširao Srbinu za poraz u prošlogodišnjem polufinalu turnira, takođe u četiri seta.

3 COMMENTS

  1. daj da čujemo Srđana, čovjek je oduvijek bio lud a u zadnje vrijeme je totalno prolupo, po njem se radi o svetitelju protiv kog se sve urotilo jer je dijete nebeskog naroda. ne vidi jadan, da je Novak pri kraju karijere i da mu je hitno potrebno da ne živi više od korijenja nego da i leskovačku mućkalicu stavi u jelovnik. ako mu dozvoli ona njegova krvopija.

  2. Bravo Stcane i Jelena super ste napravili unistili stemu karijeru koju je imao u rukama da postane besmrtni teniser.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here