Screenshot/Tennis Channel
Novak Đoković

Novak Đoković je odlučio da otvori dušu o svemu što se dešavalo nakon Australije i ispričao je neke nepoznate detalje.

Otkrio je kako je morao da se nosi sa nepravdom koju je doživeo u Melburnu, ali i kako se borio sa tim.

– Nakon što sam se vratio iz Australije, moram priznati da sam možda malo potcenjivao emocionalno stanje u kojem sam bio. Pomislio sam: “Znaš, pa, ja sam van Australije, to je ono što jeste. Šta se desilo, desilo se. Idem dalje.” Ali onda sam u narednim mesecima osećao da su emocionalni i mentalni tragovi onoga što se tamo dešavalo još uvek tu. Osećao sam da sam poslednjih nedelja počeo da izlazim iz toga i da to koristim kao gorivo i pretvaram u pozitivnu energiju. Bile su to okolnosti sa kojima se nikada ranije nisam susreo – počeo je Đoković.

Nije uspevao do kraja da objasni specifičnu situaciju, ali je sada postalo jasno zašto je u Dubaiju poražen od Jiržija Veselog ili zbog čega je Alehandro Davidovič-Fokina iskoristio šansu karijere u Monte Karlu i savladao Đokovića koji nije bio na svom nivou.

– Koliko sam godina na turu i koliko god da iskustva imam u teniskom ekosistemu na terenu i van njega, ovo je bilo nešto potpuno neočekivano, pa je ostavilo trag na meni. Više emotivno i mentalno nego fizički. Razmišljao sam o stvarima, vraćao sam se u balans tela i duše. Teško je opisati, ne mogu da pronađem pravu reč. Ali je osećaj bio da me nešto zadržava, pogotovo u prvih par turnira, osećao sam da nisam svoj. Bio sam nervozniji nego obično, bio sam u odbrambenom režimu, mentalno kada sam počeo da igram poene.

Zatim je otkrio kako ga je spasila Srbija i navijači koji su ga napunili pozitivnom energijom. Na Srbija openu je Đoković stigao do finala gde je bolji bio Andrej Rubljov.

– Trebalo mi je vremena, dobra energija u Srbiji i podrška navijača mi je pomogla da prođem kroz to. Nadam se da će se sada sve vratiti u optimalni balans koji mi je neophodan da bih igrao najbolje – završio je Đoković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here