Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković će četvrtfinale Rolan Garosa protiv Matea Beretinija igrati u sredu u kontroverznom, večernjem terminu, koji je dobio bitne promene.

Đoković i Beretini igraće poslednji meč dana na centralnom terenu “Filip Šatrije”, a njihov duel će početi ne pre 20 časova.

Večernji termin u takozvanom “prajm tajmu” izuzetno je osporavan od početka Rolan Garosa iz nekoliko razloga, a zbog njega je i na nedovoljno kvalitetan način ispraćen Rodžer Federer. Tada, doduše, nije bio dozvoljen ulazak navijačima na tribine zbog postojećih restrikcija o okupljanju u Parizu, ali se to u međuvremenu promenilo.

Meč Srbina i Italijana će moći da prati publika u ograničenom broju, što je značajna promena u odnosu na ostale mečeve koji su odigrani u večernjem terminu.

Ipak, restrikcije nisu potpuno ukinute, pa će ljubitelji tenisa moći da na terenu budu “samo” nekoliko sati, s obzirom da će okupljanja biti zabranjena od 23 časa.

Novak je ove godine već odigrao jedan večernji duel, pobedivši Tenisa Sandgrena u tri seta u prvom kolu.

Druga promena koju si implementirali organizatori je promena termina, s obzirom da su se prethodni mečevi igrali od 21.00.

Sat vremena raniji početak omogućiće navijačima da lakše isprate duel, pa makar i pored televizora, s obzirom da postoji mogućnost da četvrtfinale bude završeno i posle ponoći.

Što se tiče ostalih duela, program na “Šatrijeu” otvoriće četvrtfinala u konkurenciji dama od 11 časova, odnosno mečevi: Gof – Krejčikova i Sakari – Švjontek.

Posle toga na šljaku u Parizu će istrčati Nadal, koji će se za polufinale boriti sa Švarcmanom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here