Đoković posle prolaza u polufinale o Zverevu, publici, istoriji koja ga čeka… (VIDEO)

0
Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Srpski teniser Novak Ðoković plasirao se u polufinale Ju-Es Opena nakon što je u četvrtfinalu savladao Italijana Matea Beretinija sa 3:1 (5:7, 6:2, 6:2, 6:3).

Posle meča, Novak je istakao da je brzo uspeo da podigne nivo igre posle prvog izgubljenog seta.

– Sjajan meč, mnogo energije na terneu i van njega. Mateo je dobar igrač, uvek kada igramo je neizvestan duel. Kada sam izgubio prvi set, uspeo sam to da zaboravim, da odem dalje, da podignem igru na veći nivo i ova tri seta su moj najbolji tenis ovde ove godine – kazao je Novak i  dodao:

– Svako ima drugačije tehnike smirivanja, način da budu fokusirani na sledeći poen. Najteže je ostati fokusiran. Tenis je zanimljiv sport, morate sa svim stvarima da se sami borite, nemate na koga da se oslonite. Ovo je jedna nova lekcija za mene i mogućnost da i dalje napredujem – naveo je Đoković.

Ponovo je Novak izgubio prvi set, a sve je to bilo usko povezano sa servisima Beretinija.

– Ne želim da izgubim prvi set, to je nešto što se desilo i u prethodnim mečevima. Želim da počnem dobro meč, to je cilj. Ali, on dobro servira, zato ga zovu čekićar. Jedan od najboljih servera, morao sam da budem fokusiran u svakom momentu – naglasio je Đoković, a onda se i osvrnuo na činjenicu da u polufinalu igra protiv Aleksandra Zvereva, momka koji ga je izbacio u polufinalu Olimpijskih igara.

– On je u neverovatnoj formi, ređa pobede. Posle Vimbldona nije izgubio meč, zlato u Tokiju, ovde je prilično ubedljivo došao do polufinala. Znam njegovu igru, imao sam set i brejk, ali je on okrenuo. Biće veliki izazov, on je jedan od najboljih tenisera trenutno – izjavio je Đoković.

– Samo mislim na sledećem meču, idem korak po korak, ne razmišljam dalje od toga – sa time je zaključio Đoković izlaganje nakon pobede nad Italijanom.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here