Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Najbolji teniser sveta Novak Đoković po svemu sudeći se dobro odmorio pred početak US opena, a početkom ove nedelje stigao je u Njujork i počeo sa treninzima pred poslednji grend slem sezone. 

On je trenirao na terenima Flašing Medouza sa Denisom Šapovalovim, a onda je za ESPN istakao da mu je odmor posle Vimbldona i Olimpijskih igara dobro došao.

– Imao sam mnogo odmora, baš dosta za tenisera. Bilo je tri i po nedelje od poslednjeg meča. Navikli smo na to. Tenis se igra kroz celu godinu, nismo imali mnogo odmora posebno u olimpijskoj godini. Imao sam sjajno leto, dosta me je iscrpelo, ali ne mogu da se žalim. Imao sam najbolju sezonu što se tiče grend slemova i nadam se da mogu da to krunišem sa još jednim trijumfom – rekao je Đoković.

US Open počinje 30. avgusta i igra se do 12. septembra.

Đoković je prvi favorit za osvajanje Otvorenog prvenstva Amerike, na kom neće biti Rafaela Nadala, Rodžera Federera i branioca titule Dominika Tima.

 

1 COMMENT

  1. Исцрпљен??? Дај болан играј и у дублу. Четири гранд слема и две златне са олимпијаде у истој години. Ти си једини. Оборио си још један рекорд. Нешто сличнио, на бареној детелини, није пало на памет, никоме пре тебе.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here