EPA/Andy Rain
Novak Đoković i Rodžer Federer

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, obratio se Rodžeru Federeru povodom odluke Švajcarca da se penzioiše.

Slavni švajcarski teniser doneo je odluku da se penzioniše nakon Lejver kupa, a posle mnogih kolega emotivnu poruku uputio mu je i Novak Đoković.
– Rodžer, teško je videti ovaj dan i preneti rečima sve što smo zajedno podelili u ovom sportu. Više od decenije neverovatnih trenutaka i bitaka na koje se treba vratiti.Tvoja karijera je postavila ton šta znači postići izvrsnost i voditi sa integritetom i ravnotežom. Čast mi je poznavati te na terenu i van njega, i još mnogo godina koje dolaze. Znam da će ovo novo poglavlje sadržati neverovatne stvari za tebe, Mirku, decu, sve tvoje voljene, a Rodžerovi fanovi još uvek imaju mnogo čemu da se raduju. Moja porodica tvojoj želi puno radosti, zdravlja i blagostanja u budućnosti. Radujemo se što ćemo proslaviti tvoja dostignuća i videti te u Londonu – napisao je Novak.
Na jedno od najvećih rivalstva u istoriji tenisa Đoković i Federer staviće tačku posle tačno 50 odigranih mečeva. Novak vodi sa 27 pobeda naspram 23 koje ima Rodžer.
Rivalstvo je počelo pre 16 godina na Mastersu u Monaku kada je Švajcarac slavio rezultatom 6:3, 2:6, 6:3., a na poslednjem duelu u polufinalu Australijan opena pre dve godine odneo je Novak rezultatom 7:6 (7:1), 6:4, 6:3.
Đoković prema Federeru gaji izuzetno veliko poštovanje, a kada god je proslavljeni Švajcarac stizao do trofeja srpski as je među prvima čestitao pa i u situacijama kada je gubio od njega.
Najbolniji poraz od Novaka Federer je doživeo 2019. godine u finalu Vimbldona kada je srpski as spasio dve meč lopte i na kraju slavio.
Švajacarac je tad čak i zaplakao, a njegovo poštovanje prema Novaku neretko je dovođeno i pod znak pitanja.

1 COMMENT

  1. Pravi gospodin dostojanstveno odlazi, ostaju neki možda i bolji igrači, ali bez gospodskih manira. Federera su mnoštva navijača voljeli jer ih nikad na to nije prisiljavao kao gospodin koji se upravo od njega oprašta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here